Yalnız Mesajı Göster

İş Kurmak İçin 27 Bin Tl Hibe Almanın Şartları

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İş Kurmak İçin 27 Bin Tl Hibe Almanın Şartları

İş Kurmak için 27 Bin TL Hibe Almanın Şartları

İşkur KOSGEB Hibe Kredisi Alma şartları, İş Kurmak için 27 Bin TL Hibe Almanın Şartları

İşkur ve kosgeb ortaklığında 97 bin liraya kadar kredi alabiliyorsunuz Bu miktarın 27 bin lirasını hibe alabilirsiniz Ama bazı şartları var Öncelikle 18 yaşını bitirmeniz lazım Ayrıca en az ilköğretim mezunu olmanız lazım Daha sonra işkur ve kosgeb ortaklığında düzenlenen sertifika programına katılmanız ve sertifikayı almanız lazım Daha sonra başvurunuzu yapabiliyorsunuz Kredinin %20 si geri ödemesiz olacak Geri ödeyeceğiniz miktar ise 24 ay sonra başlıyor Göreceğiniz derslerde amaç sizi proje üretmeye teşvik etmekEğer aklınızda bir iş varsa ve yeterli sermayem yok diyorsanız,bankalarda kredi vermiyorsa bu kursa katılmanız lazım

Girşimci olarak başvuranların arasında yapılacak sınav sonrası girşimcilik kursuna katılmaya hak kazananlar 72 saatlik bir eğitim alacakBu eğitim sonrası girşimcilik belgesi alacaksınızBelgeleri alan girşimciler hazırladıkları projeleri KOSGEB e sunacaklarPorjeniz kabul olduktan sonra kuruluş desteği için 5000 TL,Makine-teçhizat için 10000 TL,işletme giderleri içinde 12000 TL verecekBu 12000 Lira yalnız toplu verilmiyor Yıl içinde parça parça veriliyorBu 27000 liranın tamamı hibedir Geri ödemesizdirİşinizi oturttunuz ve büyüyorsunuz 70000 TL faizsiz kredi alabiliyorsunuz bu sefer başvuru yaparak Bu 70000 ide 24 ay sonra 36 ay vade ile ödemeye başlıyorsunuz

Kosgeb ve İşkur Kredi şartları Nelerdir? Ne yapmak Gerekir?

Öncelikle vergi kaydınız olması gerekli

Bulunduğunuz şehirdeki ticaret odasına kayıtlı olmanız gerekli

Bunlardan sonra kosgeb kaydı ile birlikte yıllık değerlerinizi gösteren mali bilanço,işletme hesap özetiniz, ve birkaç gerekli evrakla kosgeb e başvuru yapıyorsunuz

Sektörler için

Detaylı Bilgi

Alıntı Yaparak Cevapla