Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Tas Kebabının Tarifi

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Tas Kebabının Tarifi



Tavşan Tas Kebabı Tarifi Resimli

Tavşan Tas Kebabı

Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır

Tavşan Tas Kebabının Tarifi



Malzemeler

1 ada tavşanı

1 çorba kaşığı margarin yağı

100 gram arpacık soğanı

2 bardak et suyu, 1 defne yaprağı

4 çorba kaşığı zeytinyağı

birkaç yaprak adaçayı, tuz, karabiber ve kekik

Tavşan Tas Kebabı yapılışı

Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla