Yalnız Mesajı Göster

Yiyeceklerin Saklanmasındaki İncelikler

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyeceklerin Saklanmasındaki İncelikler



Yiyeceklerin saklanmasındaki incelikler

Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar

Yiyeceklerin saklanma koşulları sağlığınızı doğrudan etkiliyor Kış yiyeceklerinin hazırlanması ve korunması konusunda bazı noktalara büyük özen göstermek gerekiyor

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı uzmanları tarhananın güneş altında kurutulması başta B2 vitamini (riboflavin) olmak üzere bir çok besin öğesinin kaybına neden olur Bu nedenle tarhananın güneş altında değil gölgede veya üzerinde ince bir örtü ile kurutulması gerekmektedir diyor

Reçel yaparken

Reçel yapılacak meyvelerin ezik ve çürük olmaması, uygun miktarda şeker kullanılması, saklanırken köpürme ve kristalleşmenin olmaması gerekiyor Turşu yapımında ve sonrasında salamuranın yüzeyinde zar oluşmaması için hava ile temasını en az düzeyde tutan temiz kaplar kullanılmalı ve yiyecekler hazırlanırken çok iyi yıkanmalı Besinler cam kaplarda saklanmalı

Sebzeleri dondururken

Dondurulacak sebze ve meyveler, mevsimine göre seçilmeli, kaliteli olmalı, temiz soğuk suyla iyice yıkanmalı, aynı boyutta olanlar seçilmeli ve kullanılacak malzemeler temiz olmalı Bu arada sebzeler dondurulmadan önce kaynar suda 3-4 dakika haşlamalı ve soğutulduktan sonra bekletmeden bir seferde tüketilecek miktarlarda paketlenip dondurulmalı Besinler, dondurucudan çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığında veya su içinde çözdürülmemeli, bu işlem sadece buzdolabının alt bölmelerinde yapılmalı


Alıntı Yaparak Cevapla