Mutfakta Pratiklik İçin Püf Noktalar
Mutfakta Pratiklik İçin Püf Noktalar
Kavanozları Açarken
Cam kavanozların kapaklarını açmakta zorlandığınızda, kavanozun altına sert bir şekilde vurmayı deneyin Daha kolay açıldığını göreceksiniz
Bayatlamış Ekmek
Bayatlamış ekmeğiniz var ve sizin o an değerlendirecek yeriniz veya fikriniz yoksa ekmeği mutfak robotunda çekip galeta unu haline getirin Dondurucuya koyun ve istediğiniz zaman kullanın
Taze Ekmek Keserken
Taze ekmek keserken parçalanır Eğer ekmeği daha düzgün ve kolay kesmek isterseniz, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin ve zaman kaybetmeden kurulayıp ekmeği dilimleyin Bu işlemi ne kadar sıklıkla yaparsanız başarı şansınız o kadar artar
Açılmayan Kavanoz Kapakları
Açmayı başaramadığınız kavanoz kapaklarını, kavanozun kapak kısmını sıcak suya batırıp biraz bekleyerek, bir bez yardımıyla kolayca açın
Kararan Meyveler
Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmasından şikayetçiyseniz, kararmalarını önlemek için limonla ovmayı deneyin
Pörsümüş Domatesler
Uzun süre bekleyen domatesler zamanla su kaybına uğrayarak pörsür ve güzel görünümünü kaybeder Bu domatesleri tuzlu su dolu bir kabın içine koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletirseniz, eski güzel görünümlerine tekrar kavuşacaklardır
Patates Soyarken
Patatesleri daha kolay soymak istiyorsanız, soymadan önce 10 dakika sıcak suda bekletin
Başka bir yöntem olarak da bulaşık teli kullanabilirsiniz Patatesleri soyarken üzerini bulaşık teli yardımıyla ovuşturunKolayca soyulduğunu göreceksiniz
Jöleyi Kalıbından Çıkarmak
Hazırladığınız jöleyi tek parça halinde kalıptan çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp, içine bitkisel yağ sürün
|