Yiyecekler Saklama Yöntemleri
Yiyecekler saklama yöntemleri
Yiyecekleri türlerine özel yöntemlerle sakladığınızda hem sağlıklı beslenebilir hem de mutfağınızdaki Yiyecekleri uygun koşullarda saklayarak gıda israfından kurtulabilirsiniz
Gıdaların taze kalmasını sağlamak ve bakteri oluşumunu önlemek için çeşitli yöntemler vardır
Bakliyatlarınızı kuru ve serin bir ortamda, cam kavanoz içinde veya bez torbalarda saklamalısınız Sakladığınız bez torba ya da cam kavanozların içine kabuğu soyulmamış bir diş sarımsak atarsanız kurtlanmasını önlersiniz
Soğan, patates, soğan gibi yiyecekleri kuru erzak dolaplarında değil, serin ve karanlık bir mekânda kendi filelerinde saklamanızda fayda vardır Çünkü ışık gördüklerinde filizlenmeye ve bozulmaya başlarlar
Konserve kutusunu açtıktan sonra bekletmeden tüketmelisiniz Aksi takdirde bakteriler oluşur ve konserve bozulurFazla yiyeceği cam bir kavanoza boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz
Akşamdan kalmış yemeklerinizi buzdolabında saklamak için önce iyice soğumalarını bekleyin Vakumlu, hava geçirmeyen kapaklı saklama kaplarına boşaltıp dolaba yerleştirin Eğer saklama kabınız yoksa streç film de aynı işi yapacaktır
Et, tavuk, balık gibi et ürünleri derin dondurucuda saklayacaksanız satın aldıktan sonra en geç 2 saat içinde buzluğa kaldırın Aksi takdirde et, zararlı bakteriler üretmeye başlayabilir
Türk kahvesinin taze kalmasını istiyorsanız, kahveyi cam kavanoza boşaltıp içine iki tane kesme şeker eklemeniz yeterlidir Tabii ki kavanozun kapağı mutlaka kapalı olmalıdır
Sıcak havalarda ekmek hemen kuruyup bozulabiliyor Bunu önlemek için ekmeğinizi plastik poşete koyup buzdolabında saklayın Bu yöntemle ekmek 3 gün taze kalabilir
Un saklarken yaşanan en büyük sorunlardan biri böceklenmedir Sorunun önüne geçmek için unu, kapaklı cam kavanozlarda saklayın ve içine bir adet defne yaprağı atın
Fırından çıkardığınız kurabiyelerin taze kalmasını sağlamasını sağlamak için önce ılınmasını bekleyin Ahşap ya da teneke kutuya kurabiyeleri dizin İçine bir iki dilim elma ekleyin ve kapağını kapatın
Sıvıyağları cam kavanozlarda ve güneş ışığından uzak tutarak saklamalısınız Aksi halde tatları acılaşmaya başlar ve yemeğinizin tadını tamamen değiştirebilir
|