Yalnız Mesajı Göster

Yiyecekler Saklama Yöntemleri

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyecekler Saklama Yöntemleri



Yiyecekler saklama yöntemleri

Yiyecekleri türlerine özel yöntemlerle sakladığınızda hem sağlıklı beslenebilir hem de mutfağınızdaki Yiyecekleri uygun koşullarda saklayarak gıda israfından kurtulabilirsiniz

Gıdaların taze kalmasını sağlamak ve bakteri oluşumunu önlemek için çeşitli yöntemler vardır

Bakliyatlarınızı kuru ve serin bir ortamda, cam kavanoz içinde veya bez torbalarda saklamalısınız Sakladığınız bez torba ya da cam kavanozların içine kabuğu soyulmamış bir diş sarımsak atarsanız kurtlanmasını önlersiniz

Soğan, patates, soğan gibi yiyecekleri kuru erzak dolaplarında değil, serin ve karanlık bir mekânda kendi filelerinde saklamanızda fayda vardır Çünkü ışık gördüklerinde filizlenmeye ve bozulmaya başlarlar

Konserve kutusunu açtıktan sonra bekletmeden tüketmelisiniz Aksi takdirde bakteriler oluşur ve konserve bozulurFazla yiyeceği cam bir kavanoza boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz

Akşamdan kalmış yemeklerinizi buzdolabında saklamak için önce iyice soğumalarını bekleyin Vakumlu, hava geçirmeyen kapaklı saklama kaplarına boşaltıp dolaba yerleştirin Eğer saklama kabınız yoksa streç film de aynı işi yapacaktır

Et, tavuk, balık gibi et ürünleri derin dondurucuda saklayacaksanız satın aldıktan sonra en geç 2 saat içinde buzluğa kaldırın Aksi takdirde et, zararlı bakteriler üretmeye başlayabilir

Türk kahvesinin taze kalmasını istiyorsanız, kahveyi cam kavanoza boşaltıp içine iki tane kesme şeker eklemeniz yeterlidir Tabii ki kavanozun kapağı mutlaka kapalı olmalıdır

Sıcak havalarda ekmek hemen kuruyup bozulabiliyor Bunu önlemek için ekmeğinizi plastik poşete koyup buzdolabında saklayın Bu yöntemle ekmek 3 gün taze kalabilir

Un saklarken yaşanan en büyük sorunlardan biri böceklenmedir Sorunun önüne geçmek için unu, kapaklı cam kavanozlarda saklayın ve içine bir adet defne yaprağı atın

Fırından çıkardığınız kurabiyelerin taze kalmasını sağlamasını sağlamak için önce ılınmasını bekleyin Ahşap ya da teneke kutuya kurabiyeleri dizin İçine bir iki dilim elma ekleyin ve kapağını kapatın

Sıvıyağları cam kavanozlarda ve güneş ışığından uzak tutarak saklamalısınız Aksi halde tatları acılaşmaya başlar ve yemeğinizin tadını tamamen değiştirebilir


Alıntı Yaparak Cevapla