Yalnız Mesajı Göster

İçeriklerine Göre Besin Grupları

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçeriklerine Göre Besin Grupları



Içeriklerine Göre Besin Grupları Nelerdir

Içeriklerine Göre Besin Gruplarının listesi

Ekmek ve tahıl ürünleri:

Kepekli ekmek, şehriye, pilav, makarna, Protein, karbonhidrat, B vitaminleri, demir, kalsiyum

Turunçgiller:

Portakal, limon, greyfurt, A ve C vitaminleri

Yağlar:

Tereyağı, margarin, bitkisel yağlar, balıkyağı, A ve D vitaminleri, temel yağ asitleri

Sebzeler:

Lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, taze fasülye, kabak, salatalık, marul, kereviz, Kalsiyum, klor, flor, krom, kobalt, bakır, çinko, magnezyum, potasyum, sodyum, manganez gibi çeşitli mineraller

Proteinli besinler:

Tavuk, balık, et, sakatat, yumurta, peynir, fındık, Protein, yağ, demir, D ve

başta B12 olmak üzere B vitaminleri (B12 vitamini sadece hayvansal gıdalarda bulunur)

Süt ve süt ürünleri:

Süt, kaymak, yoğurt, peynir, dondurma, Protein, yağ, kalsiyum, A, D ve C vitaminleri

Diğer sebze ve meyveler:

Patates, pancar, mısır, havuç, karnabahar, ananas, kayısı, elma, muz, erik, çilek, Karbonhidratlar, A, B ve C vitaminleri


Alıntı Yaparak Cevapla