Konu
:
Eşi Ölen Kadınlara Devletten Para Yardımı
Yalnız Mesajı Göster
09-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eşi vefat eden kadınlara devletten nakit yardımı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bugüne kadar herhangi bir sosyal yardım programına dâhil edilmeyen eşi vefat etmiş kadınları sevindirecek bir proje hazırladı
Buna göre, eşi vefat ettiği için çocuklarını tek başına yetiştirmek zorunda kalan ve düzenli gelirden mahrum olan kadınlara nakit para yardımı yapılacak
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi'nin işbirliğiyle yürütülen projeyi Başbakan Tayyip Erdoğan, 16 Kasım 2011 günü açıklayacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bugüne kadar herhangi bir sosyal yardım programına dâhil edilmeyen eşi vefat etmiş kadınlar için yeni bir proje başlatıyor
Eşi vefat etmiş kadınlara nakit yardımını içeren projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak
Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre, kadınların yoksullukla karşılaşma riski diğer gruplara oranla daha yüksek bulunuyor
Özellikle eşi vefat etmiş kadınların, hem çocuklarına bakmak hem de çalışmak zorunda olması gibi sorunlar yoksulluk riskini artıran önemli sebeplerin başında yer alıyor
Çocuklarını tek başına yetiştirmek zorunda kalan ve düzenli gelirden mahrum olan kadınlar, dünyada ve özellikle Avrupa Birliği'ne üye birçok ülkede düzenli nakit yardımdan yararlanma konusunda önde gelen grubu oluşturuyor
Türkiye'de ise eşini kaybetmiş, sosyal güvenceden yoksun olan kadınlara yönelik uygulanan bir sosyal yardım programı bulunmuyor
Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan-lığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile yürütüldü
Tamamlanan projenin sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 Kasım 2011 tarihinde düzenlenecek olan "Eşi vefat etmiş kadınlar için nakit sosyal yardım programı geliştirilmesine yönelik araştırma projesi kapanış toplantısı"nda açıklanacak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul