|  09-01-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Ağaç Yaşken Eğilir İle İlgili Kompozisyon 

Ağaç Yaşken Eğilir İle İlgili Kompozisyon
 Atasözleri geçmişten günümüze süregelmiştir, onlar insanlara doğru yol gösterirler
  Küçüklerle, büyüklerle, aileyle, dostlukla ilgili atasözleri vardır, onları hayatımızda kullanabiliriz  Mesela, “Ağaç yaşken eğilir” diye bir atasözü var  
 Bu atasözü bence büyüklerin ve küçüklerin terbiyesiyle ilgili
  Bir çocuk küçükken gelecekte onun nasıl bir insan olacağını bilmeyiz  Elbette, annelerle babalar kendi çocuğuna terbiye verirler  Onlar hiçbir zaman çocuğuna kötülük dilemezler, tam tersi iyi bir insan olmasına çalışırlar, çabalarlar  Bence çocuk küçükken öğretileri, bilgileri kolayca alabilirler  Terbiyeli, eğitimli insan hiçbir zaman, hiçbir yerde kendisini kaybetmez  Eğer çocuk kimseye itaat etmezse, kendisini yüksekte görürse, geleceğini düşünmezse kim bilir ne zaman yolunu kaybeder  İlk önce çocuklara anneleriyle babalarının bakmaları, ilgilenmeleri önemlidir, bu doğru, şu yanlış diye söylemeleri lazım  Sonra okuldaki öğretmenlerinin de eğitim vermesi önemli, çünkü çocuğun gününün yarısı okulda geçer, öğretmenleri davranışlarını bilirler  Çocuk büyüdükten sonra iyi terbiyesiyle hayatına ilginç bir şekilde devam edebilir, insanlarla ilişki kurmasını öğrenir  Kaba olsa, o zaman insanlar da ona öyle davranırlar  Çocuklara küçükken bir şeyi öğretmek kolaydır ama büyüklere zordur  forumsinsi  net Çünkü büyükler sadece kendisini dinlerler, başka insanlar bir şey söylese hoşlanmazlar ama çocuklar şirinler ve uysallar, her şeyi hemen anlarlar, kolayca öğrenirler ve alışırlar  
 Hepimiz bir zamanlar küçüktük, annelerimizle babalarımız bizi büyüttüler, okuttular, eğitim verdiler
  Biz de bu aldığımız eğitimi gelecekte kendi çocuklarımıza verelim  Her şeyin doğrusunu öğretebilmemiz için önce kendimizin doğru olmamız gerekir  Alışkanlıkları ve aldığı eğitim sayesinde karakterleri şekillenir  Sağlam karakterli çocuklar yetiştirebilmek için çocuklara doğru eğitim vermek gerek  Doğrular daima doğrudur, yanlışlar da yanlıştır  Bunu iyice öğretmek gerek, ders verir gibi değil, yaşarken öğretelim ve kendimiz de iyi örnek olalım onlara  Onlar büyüklere bakarak aynılarını yaparlar, bunun için önce büyüklerin kendi hareketlerine dikkat etmeleri gerek   | 
	|  |   |