Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Marine Etmek

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Marine Etmek



Tavuk marine etmek




MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü


Tavuğun lezzetlendirilmesi (marine) etmek için:

2 yemek kaşığı soya sos (bulamazsanız nar ekşisi veya 1 yemek kaşığı sirkede olur)

3 diş sarmısak (dövülmüş)

3 yemek kaşığı sıvıyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik


HAZIRLANIŞI

Önce tavukları lezzetlendirmek için, derin bir kasenin içinde soya sosu, sarmısak, sıvıyağı, tuz, karabiber ve kekiği karıştırıp, tavukları içine koyalım Her taraflarını iyice bulayıp en az 1 saat en ideali ise 5-6 saat buzdolabında bu ?marinat sosunda? bekletelim Böylece iyice lezzetlenen tavukları ister yağsız tavada isterseniz fırında iyice pişirelim (en fazla 15-18 dakika tavuğun pişmesi için yeterlidir)

Tavuklar soğuyunca bir kesme tahtasının üzerinde parmak şeklinde dilimleyin ve bekletin

Öte yandan büyük bir salata kasesinin içine istediğimiz çeşit yeşilliği yerleştirelim Üzerine tavuk dilimlerini dizelim Sonra da hazırladığımız sosu tavukların üstünden doğru salatanın üzerine aktaralım Salatamız hazırdır, afiyet olsun


SOSUN TARİFİ

Sos için derin bir tasın içinde; mayonez, hardal, ılık tavuk suyu ya da sade su, zeytinyağı, sirke, limon ve tuzla beraber karabiberi ekleyip, iyice çırpalım










Alıntı Yaparak Cevapla