Konu
:
Resimli Pehli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Pehli Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Pehli Tarifi
Pehli Tarifi Resimli
Resimli Pehli tarifi
pehli nasıl yapılır
pehli tarifi
Pehli Malzeme:
1 kg patlıcan
3 soğan
2 diş sarımsak
Yarım kg domates
4-5 sivri biber
1 kg kemikli kuzu kaburga eti (iki kalemlik parçalara bölünmüş, dövülmemiş)
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Pehli Tarifi:
Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın, (patlıcanlar büyükse yarım halka şeklinde doğmayabilirsiniz) tuzlu suda 5-10 dakika bekletip suyunu süzün ve kurulayın
Soğanı soyup yarım halka biçiminde ince ince doğrayın
Sarımsakları kabaca doğrayın
Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın
Biberleri ince ince kıyın
Yayvan bir tencereyi orta ısılı ateşte kızdırın
Kemikli eti yerleştirerek kendi yağında arkalı önlü iyice pembeleşinceye kadar kızartın
Sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, sivri biber ve domatesleri döşeyin
Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin
Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul