Mutfak Tüyoları
Mutfak tüyoları
kızlar hayatı kolaylaştıracak birkaç şey
Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın
Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delinDaha kolay pişecektir
Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırınHazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edinBöylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın
Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin
Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pişirin
Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz
Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürünDiğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır
Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz
Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin Havuç,salçanızı tatlandıracaktır
|