Yalnız Mesajı Göster

Büryan Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Büryan Nasıl Yapılır



Büryan Tarifi



Malzemeler

1,5 kg koyun eti

3 su bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

2 adet büyük boy domates

5,5 su bardağı et suyu

1/2 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Büryan yapılışı 8 kişilik Rumeli Yemeği


1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın

2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayınSıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin

Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun

3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayınÜzerine haşlanmış eti yerleştirinSıcak et suyunu ve tuzu ilave edin

4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirinSıcak olarak servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla