08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasan Paşa Köftesi Nasıl Yapılır Oktay Usta
Hasan Paşa Köftesi Tarifi
Malzemeleri
• 500 gr Köftelik kıyma
• 1 Adet kuru soğan
• 1 Tutam maydanoz
• 1 Adet yumurta
• 2 Diş sarımsak
• 1 Tatlı kaşığı kimyon
• 1 Kase bayat ekmek
• Tuz
• Karabiber
• Kekik
Sos için Malzemeler
• 1 Çorba kaşığı tepeleme un
• Yeteri kadar su
• Çiçek yağı
• Tuz
• 2 Çorba kaşığı domates veya biber salçası
Patates Püresi İçin Malzemeler
• 2 Adet büyük boy patates
• Alabildiği kadar sıcak süt
• Yarım çay bardağı çiçek yağı
• Tuz
Hasan Paşa Köftesi Yapılışı
Karıştırma kabının içerisine kıymayı alıyoruz Üzerine bir tutam maydanoz, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, kimyon, bayat ekmek, karabiber, tuz, kekik, yumurta koyup, yoğuruyoruz Harcımızı yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayıp ortasını açıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine dizerek köfteleri öncelikle fırında pişiriyoruz
Patates Püresi İçin : Patatesleri ince ince doğruyoruz Patateslerin üzerine çıkacak kadar su ilave ederek haşlıyoruz, haşlandıktan sonra tel süzgeçte süzüyoruz Suyu süzülen patatesleri
haşladığımız tencereye geri alıyoruz Çırpma teliyle karıştırıyoruz İçine çiçek yağı, sıcak süt ve tuz ilave ediyoruz Kısık ateşte kaynatıyoruz Kaynamayla birlikte kıvamını ayarlıyoruz Normalinden biraz sert olması gerekiyor Hazırladığımız püreyi köftelerimizin içine şanti torbasıyla sıkıyoruz
Sos: Tencereye çiçek yağı koyuyoruz Un ilave edip kavuruyoruz Salça ilave ediyoruz Üzerine soğuk su koyup kaynatıyoruz Sosu köftelerin altına döküyoruz 180 derecede 10 dakika bekletiyoruz İnce doğranmış maydanoz, domates ve biberle süsleyerek servis yapıyoruz
|
|
|