Konu
:
Sebzeli Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Mantı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Mantı Tarifi
Sebzeli Mantı Tarifi
Sebzeli Mantı Malzemeleri:
3 adet yufka
3 adet havuç
2 adet kabak
1 adet soğan
250 gr dana kıyma
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Sebzeli Mantının Yapılışı: Havuç ve kabakları ayrı ayrı rendeleleyin
Soğanı doğrayıp kıyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin
1 adet yufkayı yayın, üzerine tamamını kaplayacak şekilde rendelediğiniz havuçları yayın üzerini ikinci kat yufka ile kapatın, yufkanın üzerine rendelediğiniz kabakları tamamını kapatacak şekilde yayın yine üzerine üçüncü kat yufkayı kapatıp bu kez soğanla kavurduğunuz kıymayı yufkanın tamamına yayın
3 kat hazırlamış olduğunuz yufkaları rulo şeklinde yuvarlayın ortadan ikiye bölerek sıkıca alüminyum folyo ile kenarları da tamamen kapanacak şekilde sarın büyük bir tencereye su koyun ve kaynatın kaynar suyun içine folyoya sarmış olduğunuz ruloları yerleştirin 15 dakika kadar haşlanmasını bekleyin, ruloların içine su almamasına dikkat edin haşlanan ruloları tencereden alın, folyoyu açıp 3′er parmak kalınlığında dilimler halinde kesin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul