Konu
:
Patlıcan Oturtma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Oturtma Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Oturtma Tarifi
Patlıcan Oturtma nasıl yapılır
Patlıcan Oturtma nasıl yapılır hazırlanır
Malzemeler
- 1 kg
patlıcan
- 300 gr
kıyma
- 1 adet iri boy soğan
- 4-5 adet sivri biber
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 5-6 dal maydanoz
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyularak 1,5 cm
'lik halkalar halinde kesilir ve acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir
Bu arada soğan yemeklik olarak (küp küp) kesilerek 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur
2 adet doğranmış biber ilave edilerek bir süre daha kavrulduktan sonra kıyma da ilave edilir
Kıyma iyice kavrulup pembe kısmı hiç kalmayınca üzerine salça ilave edilerek iyice karıştırılır ve tuz ile karabiber serpildikten sonra ocağın altı kapatılır
Suda dinlenmiş ve kara bir su çıkarmış olan patlıcanlar hafifçe sıkılarak suyu süzdürülür
Bol yağda çok fazla karartmadan kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı alınır
Fırın tepsisine kızartılmış patlıcanlar tüm tabanı kaplayacak şekilde sıra ile dizilerek üzerine kıymalı harç serilir
En üste de dilimlenmiş domates, soyulup temizlenmiş sarımsaklar ve uzunlamasına ikiye bölünmüş biberler ve ince ince doğranmış maydanoz yerleştirilir
Kıymalı harcın hazırlandığı tava içerisine kaynar su dökülerek (kalan yağın ve aromanın kullanılması için) 2-3 kere çalkalanarak dikkatlice yemeğin üzerinde gezdirilir
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yemek suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul