Konu
:
Nohut Ve Fasulye Pişirmenin Püf Noktası
Yalnız Mesajı Göster
Nohut Ve Fasulye Pişirmenin Püf Noktası
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohut Ve Fasulye Pişirmenin Püf Noktası
Nohut ve fasulye pişirmenin Püf noktası
Kuru fasulye atalarımızdan bugüne evlerimizde severek tükettiğimiz bir yemektir
Acılı ve acısızından etlisine kadar pek çok şekilde pişirilen fasulyenin püf noktalarına göz atın
10:52 | 12 Temmuz 2011
Yorum YazArkadaşına gönderSitene EkleYazdır
Paylaş
45
Fasulye lif açısından oldukça zengin bir besin maddesidir
Özellikle soğuk kış günlerinde ve çömlekte pişirilen kuru fasulyenin yerini hiç bir şey tutmaz
Fakat fasulyeyi rahatsız ettiği için sevmeyenlerin tariflerini gözden geçirmeleri gereklidir
Bir kaç püf noktasıyla dilediğiniz gibi bir yemek hazırlayabilirsiniz
Fasulye ve nohut gibi hububatlar, gaz yapmamayı için bir gece önceden ıslatılmalıdır
Ancak ilk suyu içine çekeceği için bir müddet beklettikten sonra suyu değiştirin ve sabaha kadar bu su içinde bekletin
Burada dikkat edilmesi gereken fasulyenin pişirmeden önce suyunu yeniden değiştirmenizdir
Yoksa şişkinlik ve gaz şikayetiniz olabilir
Bazı tariflere göre bu suyun içerisine karbonat veya tuz atılır
Kuru fasulyeye asıl tadını veren soğan-domates harcına bir kaç adet yeşil biber de katabilirsiniz
Fasulyenizin acı olmasını istiyorsanız pul biber yerine acı biber turşularından eklemeyi deneyin
Fasulye için et seçerken kuşbaşı dana etini tercih edin
Bu tür işlenmiş etteki su fasulyenizi daha lezzetli bir hale getirecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul