Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?



Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır



Zeytinyağlı Biber Dolması







MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

½ kg dolmalık biber

3 adet soğan

1 adet domates

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 + ½ su bardağı sıcak su

½ demet nane

½ demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI


1 Bir tencerede ½ çay bardağı zeytinyağı ile dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun

2 Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip biraz pişirin

3 Kuş üzümlerini, toz şekeri ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci ilave edin

4 Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun

5 Tuzu, karabiberi, kuru fesleğeni ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin

6 İç malzeme pişince, ince ince doğradığınız taze nane ve maydanozu ekleyin, karıştırıp demlenmeye bırakın

7 Biberleri ayıklayıp yıkayın

8 İç malzemeyi biberlerin içine doldurun, ağızlarını domates ile kapatın

9 Bir tencereye yerleştirin

10 Üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı ve ½ su bardağı sıcak suyu ekleyin

11 Biber kabukları yumuşayıncaya kadar-yaklaşık 20 dakikapişirin


BAŞKA BİR TARiF


Malzeme:


500 gr pirinç

1,5 kg soğan

500 gr zeytinyağı

50 gr fıstık

25 gr şeker

50 gr üzüm

2 adet limon

Bir demet dereotu

Bir demet maydanoz

Bir demet nane

Bir çay kaşığı karabiber

Tarçın – bahar

Tuz

2 kg dolmalık biber


Yapılışı :


Soğan incecik doğranır 500 gr zeytinyağı ile sara-rıncaya kadar kavrulur 30 dakika evvel ılık suda ıslatılmış pirinç, fıstık ilâve edilir Biraz daha kavrulur Yarım litre kadar su konur Hafif ateşte suyu çektirilir Ateşten alınır Kıyılmış dereotu, nane, maydanoz, bahar, biber, tarçın, tuz, şeker, üzüm, iki limon suyu ilâve edilir ve karıştırılır Bi-berlerin başları kesilir Çekirdekleri ayıklanır Yıkanır, ha-zırlanır Hazırlanan iç doldurularak üzerleri kapatılır Ten-cerenin dikine maydanoz ve nane sapları konur, veya ta-bak kapatılır Doldurulan dolmalar, ağırları yukarıya gel-mek üzere dizilir Üzerine bir tabak kapanır Biraz tuz ve su ilâve edilir Evvelâ harlı ateşte; sonra hafif ateşte su-yu çektirilir Soğuyunca servis tabağına alınır Demates ve limon dilimleri ile süslenir










Alıntı Yaparak Cevapla