08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Noodle Tarifi
Sebzeli Noodle nasıl yapılır
Sebzeli Noodle hazırlanışı
Sebzeli Noodle malzemeleri:
200 gr noodle
3 çorba kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşının ucu kadar toz zencefil
2 taze soğan, halka keşilmiş
3 diş sarımsak, ufak doğranmış
1-2 çalı fasulyesi, ayıklanmış ve küçük doğranmış
1 havuç, jülyen doğranmış
1 kabak, jülyen (kibrit çöpü gibi) doğranmış
1 adet kırmızı biber, jülyen doğranmış
1 adet sarı biber, jülyen doğranmış
3-4 adet sivri biber
6-7 adet kültür mantarı, dilimlenmiş
1 avuç soya filizi
4 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı acı sos (isteğe bağlı)
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sebzeli Noodle yapımı:
Noodle'ları pakette belirtildiği şekilde, kaynamış suya atıp 5-6 dakika haşlayıp süzün
Bir vokta veya yapışmaz tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağını ısıtın
Isınan yağa 1 çay kaşığının ucu ile toz zencefili, sarımsakları ve taze soğanı atıp 1-2 çevirip, yanmalarına izin vermeden ardından fasulye ve sivirbiberi de ekleyip kavurun, hemen peşine havuç, biberler ve kabağı atın Kavurma işlemini sürüdürün Bu kavurma işlemini yaparken ocağın başından ayrılmayın çünkü ateş yüksek olduğu için sebzeler yanabilir
Son olarak, soya filizleri ile mantarı da ilave edip kavurmaya devam et
Tuz, karabiber, pul biber, acı sos ve soya sosunu da ekledikten sonra haşlanmış noodle'ları da tencereye ekleyip karıştırın
Afiyet Olsun…
|
|
|