Konu
:
Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilir
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilir
Arnavut ciğeri nasıl yapılır
MALZEMELER
2 adet soğan
1 koyun ciğeri-kuzu ciğerinden de yapabilirsiniz ancak ben kokusuna tahammül edemediğim için her zaman koyun ciğerini tercih ederim
Yarım su bardağı un
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
1 çay bardağı zeytinyağı—dilediğiniz sıvı yağını kullanabilirsiniz
Tuz
Arnavut ciğeri Tarifi
Ciğeri eğer hazırlanmış olarak almadıysanız ince zarını soyun ve sinirlerini kesin
Temizlediğiniz ciğeri fındık büyüklüğünde minik minik doğruyoruz
Doğradığımız ciğerlerin içine kırmızıbiberi serpiyoruz ve elimizle karıştırıyoruz, ardından yarım saat dinlenmesi için üstünü havlu peçete ile örterek kenara kaldırıyoruz
Dinlenmiş ciğerlerimizin içine unumuzu döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz
Fazla gelen ununu dökmek için unlu ciğerlerimizi bir süzgüye alıp silkeleyerek fazla unlarından arındırıyoruz
Kızartma tenceresinin içine yağımızı koyuyoruz ve yağın kızdığından emin olduktan sonra unlu ciğerlerimizi tavaya atarak 5 dakika karıştırarak kavuruyoruz
5 dakika kavrulan ciğerlerimizi delikli kepçe yardımıyla yağını süzerek servis tabağına alıyoruz ve tuzunu serpiyoruz
Tenceredeki kızgın yağdan çok az alıp bir cezvenin içine kırmızıbiberle birlikte katıyoruz ve ocağa tekrar koyarak kırmızıbiberli yağı ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve Arnavut ciğerlerimizin üzerine yavaş yavaş gezdiriyoruz
Soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve tuzla ovarak soğanın suyunu çıkarıp süzüyoruz
Maydanozları da yaprak yaprak doğrayıp soğanlarla birlikte servis tabağındaki Arnavut ciğerinin yanına ekliyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul