08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
2012 Yılbaşı Sofrası Tarifleri
Yılbaşına özel balık menüsü
Başlangıç Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
200 gr taze kereviz,
50 gr bezelye,
4 adet arpacık soğan,
1 cay kaşığı şeker,
5 dal dereotu,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı limon suyu,
3 yemek kaşığı su,
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin Arpacık soğanlarını soyup doğrayın Dereotunu kabaca doğrayın
Tüm malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve
buharda 30 dakika pişirin Pişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması için 15 dakika bekletip servis yapın
Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek
Malzemeler:
3 adet bütün deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş),
5 yaprak ıspanak,
12 demet roka,
12 demet dereotu,
12 demet semizotu,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı limon suyu,
12 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı tarçın,
Tuz ve karabiber
Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı
Tüm yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın
Tarçın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin
Tatlı Kakuleli Tahin Helvası
120 gr hazır sade tahin helvası,
2 yemek kaşığı limon suyu,
1 çay kaşığı dövülmüş kakule,
12 çay kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı krema,
2 yemek kaşığı süt,
1 yemek kaşığı nar tanesi
Kakuleli Tahin Helvası yapılışı
Hazır helvayı küp şeklinde doğrayın Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 2–3 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın Ardından tüm malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin Nar taneleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın
|
|
|