Konu
:
Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır
Tavuklu Mantı Tarifi
Tavuklu Mantı nasıl yapılır
Malzemeler
Hamuru İçin
Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavuk göğsü
150 gr kadar mantar
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
Yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Aralara sürmek için :
Yarım kase sıvı yağ
Tavuklu Mantı Yapılışı
Bir kapta un, tuz ve suda hamuru yoğuralım
Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirelim
Hamurdan beş beze yapın
Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın
Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun
En üsttekini yağlayın Hamuru ince bir şekilde açarak kareler halinde kesin
Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın
Kapattığınız yeri alta getirerek yağı tepsiye yerleştirin
180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmıs biberi gezdirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Attached Thumbnails
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul