Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır



Tavuklu Mantı Tarifi

Tavuklu Mantı nasıl yapılır


Malzemeler


Hamuru İçin


Yarım kilo un

Yarım su bardağı su

Yeteri kadar tuz


İçi için :


1 adet tavuk göğsü

150 gr kadar mantar

Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

1 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar tuz


Üzeri için:


1 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar kırmızı biber

Yoğurt, 4-5 diş sarımsak


Aralara sürmek için :


Yarım kase sıvı yağ


Tavuklu Mantı Yapılışı

Bir kapta un, tuz ve suda hamuru yoğuralım Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirelim Hamurdan beş beze yapın Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun En üsttekini yağlayın Hamuru ince bir şekilde açarak kareler halinde kesin Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın Kapattığınız yeri alta getirerek yağı tepsiye yerleştirin180 derece fırında 30 dakika kadar pişirinSarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmıs biberi gezdirin Sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Attached Thumbnails










Alıntı Yaparak Cevapla