Konu
:
Etli Aşir Dövme Nasıl Yapılır (Hatay Yemeği)
Yalnız Mesajı Göster
Etli Aşir Dövme Nasıl Yapılır (Hatay Yemeği)
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Aşir Dövme Nasıl Yapılır (Hatay Yemeği)
Etli Aşir (Dövme) Tarifi
Etli Aşir Tarifi
Malzemeler
1 yemek kaşığı toz biber
500 gr
incik
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 büyük baş soğan
1 çay bardağı nohut
125 gr
tereyağı
1 yemek kaşığı kimyon
200 gr
ceviz içi
YAPILIŞI
Buğday bir gece bekletilerek açılması sağlanır
(Arzuya göre nohut ilave edilebilir
) Bütün malzeme düdüklü tencerede konularak 1 saat pişirilir
Piştikten sonra tahta bir kaşıkla 20 dk
kadar et ve buğday özdeşleşinceye kadar dövülür
Bir tavada tereyağı kızdırılarak yağın üçte biri tavada kalacak şekilde ayrılarak gerisi tenceredeki aşir'in üzerine dökülüp karıştırılır
Servis tabağına alınır
Ceviz içi, tavadaki yağın üzerine konularak yağda çevirilip tabaktaki dövmenin üzerine dökülür
Kimyon kuru bir tavada hafif kavrularak tabaktaki aşir'in üzerine servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul