Yalnız Mesajı Göster

Etli Aşir Dövme Nasıl Yapılır (Hatay Yemeği)

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Aşir Dövme Nasıl Yapılır (Hatay Yemeği)



Etli Aşir (Dövme) Tarifi

Etli Aşir Tarifi



Malzemeler

1 yemek kaşığı toz biber

500 gr incik

1 yemek kaşığı tuz

3 su bardağı dövülmüş buğday

1 büyük baş soğan

1 çay bardağı nohut

125 gr tereyağı

1 yemek kaşığı kimyon

200 gr ceviz içi


YAPILIŞI

Buğday bir gece bekletilerek açılması sağlanır (Arzuya göre nohut ilave edilebilir) Bütün malzeme düdüklü tencerede konularak 1 saat pişirilir Piştikten sonra tahta bir kaşıkla 20 dk kadar et ve buğday özdeşleşinceye kadar dövülür Bir tavada tereyağı kızdırılarak yağın üçte biri tavada kalacak şekilde ayrılarak gerisi tenceredeki aşir'in üzerine dökülüp karıştırılır Servis tabağına alınır Ceviz içi, tavadaki yağın üzerine konularak yağda çevirilip tabaktaki dövmenin üzerine dökülür Kimyon kuru bir tavada hafif kavrularak tabaktaki aşir'in üzerine servis edilir










Alıntı Yaparak Cevapla