Konu
:
Fırında Etli Pirinçli Tart Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Etli Pirinçli Tart Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Etli Pirinçli Tart Nasıl Yapılır
Fırında Etli Pirinçli Tart Tarifi
Fırında Etli Pirinçli Tart nasıl yapılır
Malzemeler
Amerikan pirinci 1/2 kg
Soya yağı 50 ml
Et suyu 1 lt
Kuşbaşı et 500 gr
Soğan 250 gr
Domates 350 gr
Yumurta 4 adet
Süt 400 ml
Un 1/2 kg
Margarin 4 çorba kaşığı
Limon suyu 2
Tuz
Fırında Etli Pirinçli Tart Yapılışı
Bir tavada yemeklik doğranmış soğan, tuz, et ve küp şeklinde doğranmış domatesi soya yağıyla kavurun
Diğer tarafta yıkanmış pirinci az miktar yağda kavurup et suyuyla birlikte 10 dakika pişirerek pilav kıvamına getirin
Hamuru hazırlamak için bir kabın içinde yumurta, un, limon suyu, tuz ve 4 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice yoğurun
Hamuru iki parçaya ayırıp bir merdane yardımıyla açın
Hamurun bir parçasını fırın kabına yerleştirin
Hazırladığınız pilava iç malzemesini ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine döşeyin
Hamurun kalan parçasını da üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin
Bir kapta süt ve 1 tatlı kaşığı soya yağını karıştırıp hamurun üzerine sürün
180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın
ÖNERİ : Bu menüde kullandığınız kuşbaşı et yerine beyaz et tercih edenler için tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul