Yalnız Mesajı Göster

Fırında Etli Pirinçli Tart Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Etli Pirinçli Tart Nasıl Yapılır



Fırında Etli Pirinçli Tart Tarifi

Fırında Etli Pirinçli Tart nasıl yapılır


Malzemeler


Amerikan pirinci 1/2 kg

Soya yağı 50 ml

Et suyu 1 lt

Kuşbaşı et 500 gr

Soğan 250 gr

Domates 350 gr

Yumurta 4 adet

Süt 400 ml

Un 1/2 kg

Margarin 4 çorba kaşığı

Limon suyu 2

Tuz


Fırında Etli Pirinçli Tart Yapılışı

Bir tavada yemeklik doğranmış soğan, tuz, et ve küp şeklinde doğranmış domatesi soya yağıyla kavurun Diğer tarafta yıkanmış pirinci az miktar yağda kavurup et suyuyla birlikte 10 dakika pişirerek pilav kıvamına getirin Hamuru hazırlamak için bir kabın içinde yumurta, un, limon suyu, tuz ve 4 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice yoğurun Hamuru iki parçaya ayırıp bir merdane yardımıyla açın Hamurun bir parçasını fırın kabına yerleştirin Hazırladığınız pilava iç malzemesini ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine döşeyin Hamurun kalan parçasını da üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin Bir kapta süt ve 1 tatlı kaşığı soya yağını karıştırıp hamurun üzerine sürün 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın ÖNERİ : Bu menüde kullandığınız kuşbaşı et yerine beyaz et tercih edenler için tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz










Alıntı Yaparak Cevapla