Yalnız Mesajı Göster

Biber Turşusu-

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Turşusu-



Biber Turşusu Tarifi


Malzemeler


Biber, tuz, sarımsak


Turşu için ince, uzun şekilli acı veya tatlı biberler kullanılır



Yapılışı


Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin Ezik ve çürük olanları ayıklayın Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır Tartıyla yapılacaksa sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır


Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır


Biber turşusu sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir










Alıntı Yaparak Cevapla