Konu
:
Adana Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Adana Yemek Tarifleri
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Yemek Tarifleri
Adana Yemekleri
Adana Yemek Tarifleri
Adana Şırdan Dolması
Malzemeler
(4 Kişilik) 4 adet şırdan
250 gr
kıyma Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
Temizlenişi
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır
İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır
Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir
Yapılışı
Soğanlar küçük küçük doğranır
Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur
Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir
3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir
Ispanaklı Veya Etli Kömbe
Malzemeler
4 kg
un
1 su bardağı yağ
1 tatlı kaşığı maya
2 kg
ıspanak veya 1 kg
kıyma
1 çay kaşığı susam
yeterince tuz ve su
5 baş kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı
Ortası açılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir
Mayalanması için 1-2 saat bekletilir
Mayalanan hamur beş eşit parçaya bölünerek bezi yapılır
Büyükçe bir tepsinin içi bir çay bardağı yağla iyice yağlanır
Beziler tepsinin çapına göre açılarak tepsiye yayılır
Soğan ıspanak ve salçadan hazırlanan iç koyularak dört kat yapılır
Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamaç yapılır, hazırlanan bulamaç tepsideki hamurun üzerine sürülür
En üste bir su bardağı yağ dökülür
Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir
Çingene Kebabı
Malzemeler
1/2 kg
patlıcan
1 kg
domates
2 baş soğan
4-5 yeşil biber
1/2 demet maydanoz
yeterince tuz ve sumak
Hazırlanışı
Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir
Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir
Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır
Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür
Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul