08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi
Sütlü Aşure Nasıl Yapılır
Malzemeler
-500 gr haşlanmış buğday (2 su bardağı)
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-1 su bardağı kuru fasulye
-1 çay bardağı haşlanmış mısır
-1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 500 gr süt
- 2 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
- Yeterince yeni bahar,tarçın
- Fındık, ceviz, dolmalık fıstık
- İstediğiniz kuru ve yaş meyveler
-İsterseniz gül suyu ve karanfilde katabilirsiniz
Hazırlanışı
Akşamdan ıslattığımız, nohut, buğday, kuru fasulyeyi ve pirinci haşlayıp süzelim Bu aşamada haşlama derecesi baklagileri elimizde sıktığımız zaman dağılmalı Yoksa şekeri koyduğumuzda baklagiler sertleşir Hepsini tenceremize alalım üzerine şekeri sütü ekleyip bir taşım kaynatalım
Kuru meyvede koyacaksak, üzüm, incir, kayısı gibi onlarıda ayrı bir yerde 5 dakika pişirip, tenceremize katalım bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım
Kaynattığımız aşureyi servis kasemize alıp üzerine tarçın, yeni bahar serpelim, istediğimiz kuru yemişle ve meyveyle süsleyip servis yapalım Afiyet olsun
|
|
|