Konu
:
Mandalinalı Jöle Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Jöle Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Jöle Tarifi
Mandalinalı Jöle Tarifi
Mandalinalı Jöle Malzemeleri:
12 tane küçük boy mandalina
4 yemek kaşığı az yağlı krem şanti
2 yemek kaşığı tozşeker
Şekersiz san üzüm suyu
1 yemek kaşığı toz jelatin
Mandalinalı Jölenin Yapılışı: 8 mandalinanın suyunu sıkıp bir sürahiye koyun
Üzüm suyuyla birlikte 2,5 su bardağı olmalıdır
Bu meyve sularını süzgeçten geçirerek süzün
Meyve suyu karışımını bir tencereye döküp, jelatini üzerine serpin
5 dakika beklettikten sonra jelatin çözülene kadar kısık ateşte pişirin
Şekeri ve kalan meyve suyunu da ilave edip karıştırın ve bir kenara avırın
Kalan meyvelerin kabuklarını çok ince bir şekilde soyun
Keskin bir bıçakla, meyve ile zarını ayırıp portakalları dilimleyin
Zarları ve beyaz yerlerini tamamen ayırmaya özen gösterin
Meyve dilimlerinin yarısını ayaklı bir kaseye koyun
Sonra üzerlerini kaplayacak kadar sıvı jöle karışımından dökün
Buzdolabında soğumaya bırakın
Kalan dilimleri üzerlerine koyun
Kalan jöleyi de döküp, donması için buzdolabında bekletin
Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın
Her jöle kasesinin üzerine bir kaşık krema koyup, portakal kabuklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul