Konu
:
Asma Yaprağından Enginar Dolması Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağından Enginar Dolması Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağından Enginar Dolması Nasıl Yapılır
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Asma Yaprağından Enginar Dolması nasıl yapılır
Malzemeler
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, halka halka doğranmış
süslemek için; maydanoz
5-6 enginar, temizlenmiş
dolmalık iç
1 limon
kaynamış su
zeytinyağı
Asma Yaprağında Enginar Dolması Yapılışı
Geniş bir kaseye soğuk su ve yarım limon suyu alın
Enginarları bu su ile birlikte ovup aynı suyun içinde bırakın
Dolmalık içi hazırlayıp soğumaya bırakın
Tahtanın üstüne enli bir asma yaprağı serin
Üstüne bir enginarı oturtun
Orta kısmına iriliğine göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden yerleştirin
Asma yaprağını bohça sarar gibi enginarın üstüne kapatıp bir ip ile bağlayın
Bütün enginarlar için aynı işlemi yapğın
Yemeklik doğradığınız soğanları ve havucu enli ve yayvan bir tencerenin altına yayın
Üstüne enginarları koyun
Tencereye enginarların üstüne geçene dek kaynamış su ilave eder
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ilave edin kısık ateşte 30 dakika pişirin
Pişince iplerini çekip maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul