Konu
:
Buhara Usulü Turşu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Buhara Usulü Turşu Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buhara Usulü Turşu Tarifi
Buhara Usulü Turşu Tarifi
Malzemeler
200 gr
karnabahar
5 adet turşuluk patlıcan
2 adet havuç
8 yaprak beyaz lahana
6 adet salatalık
6 adet yeşil domates
yarım kg
kırmızı domates
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı kuru nane
üzüm sirkesi
tuz
Yapılışı
Malzemeleri ayrı ayrı tencerelerde su içinde haşlayın
Sebzeler haşlanırken her sebze suyuna bir yemek kaşığı tuz eklenmeli
Karnabaharı dallarını ayırıp tencereye su ve tuz atın
Karnabaharı 8 dakika haşlayın
Patlıcanın kabuğunu soymadan göbek kısmından bir kere kesip 2 parça haline getirin ve onu da ayrı bir tencerede içine tuz katarak 8 dakika haşlayın
Havuçları küçük tekerleklere halinde doğrayıp ayrı bir tencerede yine suya tuz ekleyip 15 dakika haşlayın
Lahanayı kaynamış suya doğramadan koyup haşlayın
Lahananın da haşlanma süresi 6 dakika olsun
Sebzeleri haşladıktan sonra, süzgeçten geçirin ve soğumasını bekleyin
Sebzeleri turşu kavanozuna koymadan önce sularının iyice süzüldüğüne emin olun
Yeşil domatesleri ve de salatalıkları olduğu gibi yıkayıp bütün halinde kavanoza koyulmak üzere süzgeçte bekletin
Daha sonra ayrı bir kaba kırmızı domatesi rendeleyip koyun
Üzerine kuru nane ve 2 yemek kaşığı tuz ilave edin
Sonra, sarımsakları blenderden geçirip malzemenin içine ekleyin
En son olarak bu malzemeye yarım su bardağı sirkte dökün ve malzemeyi iyice karıştırın
Sonraki işlemde 3 litrelik kavanozu iyice yıkayıp temizledikten sonra, ters çevirin
Ve kurumaya bırakın
Kavanozun içinde bir Damla dahi su kalmamasına dikkat edilmeli
Şimdi kavanoza önce sebzeleri yerleştirin
Sonra da hazırladığımız domatesli karışımı kavanoz dolana kadar üzerine dökün
Kapağını kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul