Konu
:
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi Nasıl Yapılır
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi
Malzemeler
•Yarım kg taze haşlanmış kuşkonmaz,
•560 gram dana bonfile
Sos malzemesi:
•1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
•10 adet ezilmiş tane karabiber
•1 kahve fincanı estragon sirkesi
•2 çorba kaşığı su
•4 adet yumurta sarısı
•500 gram tereyağı
•1 adet limon suyu
•1 çorba kaşığı kıyılmış estragon
•Bir miktar tuz
Yapılışı
Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın
Sirke az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın
İçine tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin
Çırpma teliyle karıştırın
Kabın altına sıcak su koyun
Yumurta iyice kabarıp koyulaşmcaya kadar pişirmeden çırpın
Daha sonra kabı sıcak sudan çıkararak, ılık hale gelinceye kadar karıştırın
Eritilmiş ılık tereyağını sicim gibi akıtarak, telle devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip süzdürün
İçine kıyılmış estragon ilave edin
Dana bonfileyi 8 parça madalyon şeklinde ızgarada pişirin
Servis tabağına iki adet pişmiş madalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun
Sıcak sıcak servis yapın
Not: Estragon bir çeşit adaçayı
Yapraklarının sirkede bekletilmesiyle ise estragon sirkesi yapılıyor
Türkiye`de ise yabancı ürünler satan bazı şarküteriler dışında bulunması oldukça zor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul