Konu
:
Günnur’Un İç Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Günnur’Un İç Pilavı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Günnur’Un İç Pilavı Tarifi
Günnur’un İç Pilavı Tarifi Resimli
Günnur’un İç Pilavı nasıl yapılır
Resimli Günnur’un İç Pilavı yapılışı
Günnur’un İç Pilavı için gerekli malzemeler:
1 su bardağı su (yada etsuyu)
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı sarı üzüm
2 yemek kaşığı dolmalik fistik
75 gr
tereyağı (tereyağı yerine margarin kullanılabilir)
tuz ve bolca karabiber
bir tatlı kaşığı toz şeker
* Üzüm yerine doğranmış kuru kayısı yada erik değişik bir tad verir
Yapılışı:
Pirinç tuzlu sıcak suda enaz 15 dk
bekletilir
Bu arada tencereye biraz 25 gr
tereyağı yada margarin eritilir
Dolmalık fıstıklar tereyağında rengi koyu sarı oluncaya kadar kavrulur, sonra sırasıyla, kuşüzümü, sarı üzüm ve küp küp doğranmış soğan ilave edilerek, 5 dk
daha kavrulur
Soğan ve üzümler kavrulurken, suda bekletilmiş pirinç soğuk suda iyice yıkanır ve suyu süzülerek tencereye ilave edilir
Pirinç yıkanma suyunu iyice çekinceye kadar kavrulur
Tencereye su, tuz, karabiber ve şeker ilave edilip, tencerenin kapağı kapatılır
Su kaynamaya başlayınca, tencerenin altı iyice kısılır ve pilav dinlenmeye alınır
Pilav pişince üzerine tereyağı yakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul