Yalnız Mesajı Göster

Günnur’Un İç Pilavı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Günnur’Un İç Pilavı Tarifi



Günnur’un İç Pilavı Tarifi Resimli

Günnur’un İç Pilavı nasıl yapılır

Resimli Günnur’un İç Pilavı yapılışı


Günnur’un İç Pilavı için gerekli malzemeler:


1 su bardağı su (yada etsuyu)

2 orta boy soğan

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı sarı üzüm

2 yemek kaşığı dolmalik fistik

75 gr tereyağı (tereyağı yerine margarin kullanılabilir)

tuz ve bolca karabiber

bir tatlı kaşığı toz şeker

* Üzüm yerine doğranmış kuru kayısı yada erik değişik bir tad verir




Yapılışı:


Pirinç tuzlu sıcak suda enaz 15 dk bekletilir Bu arada tencereye biraz 25 gr tereyağı yada margarin eritilir Dolmalık fıstıklar tereyağında rengi koyu sarı oluncaya kadar kavrulur, sonra sırasıyla, kuşüzümü, sarı üzüm ve küp küp doğranmış soğan ilave edilerek, 5 dk daha kavrulur Soğan ve üzümler kavrulurken, suda bekletilmiş pirinç soğuk suda iyice yıkanır ve suyu süzülerek tencereye ilave edilir Pirinç yıkanma suyunu iyice çekinceye kadar kavrulur Tencereye su, tuz, karabiber ve şeker ilave edilip, tencerenin kapağı kapatılır Su kaynamaya başlayınca, tencerenin altı iyice kısılır ve pilav dinlenmeye alınır Pilav pişince üzerine tereyağı yakılır










Alıntı Yaparak Cevapla