Konu
:
Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır
Kuzu Haşlama Tarifi
Kuzu haşlama nasıl yapılır
Malzemeler
Yarım kg kemikli kuzu eti
2 havuç
3 patates
1 limon
Tuz,
karabiber
Kuzu Haşlama Yapılışı
Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun
Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın
Kabuğu kazınıp iri halkalar halinde doğranmış havucu ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin
Kabuğunu sovup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin
Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın
Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul