08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Peynirli Lazanya Nasıl Yapılır
Ispanaklı Peynirli Lazanya Tarifi
Ispanaklı Peynirli Lazanya nasıl yapılır
Malzemeler
1 paket lazanya
kaşar peyniri rendesi
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram beyaz peynir
50 gram margarin
yeterince tuz ve karabiber
lazanyaları haşlamak için:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
beşamel sos için:
un
süt
margarin
Ispanaklı Peynirli Lazanya Yapılışı
İçine, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, süzdükten sonra, soğuk suya koyalım
Ispanakları yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile 5-6 dakika kadar haşlayalım Haşladıktan sonra, suyunu süzelim ve iki avucumuz arasında sıktıktan sonra, kıyalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ilave edip, kavuralım Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat döşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde döşeyelim Un, süt ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım
Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım Yavaş yavaş soğuk sütü katıp, karıştırarak istediğimiz kıvama gelinceye kadar pişirelim Yeterince tuzunu ilave edip, ocaktan indirelim Lazanyaların üzerine, hazırladığımız beşamel sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpelim
Önceden ısıttığımız fırına verip, üstü kızarıncaya kadar pişirelim
Attached Images
|
|
|