Konu
:
Et Haşlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Et Haşlama Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Haşlama Tarifi
Haşlama Et Tarifi Oktay Usta
Haşlama et nasıl yapılır Oktay Usta
Ustaların ustası Oktay ustamız haşlamayı aşağıdaki şekilde yapıyor
Haşlama olsa da yese suyuna limon sıkıp ekmekle yesek
Malzemeler
500 gr
kemikli et
500 gr
patetes
2 havuç
arpacık soğan
tuz
sıvıyağ
Terbiyesi için
1 limon suyu ,
1 yumurta sarısı
1 tatlı k
un
sıvıyağ
tuz
su
Haşlama Et Yapılışı
500 gr
kemikli eti tencereye alın
Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın
Daha sonra tenceredeki suyu
dökün ve etleri yıkayın
Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin
Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın
2 adet havucu kesin
Tavaya sıvıyağı alın
Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin
Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin
Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin
Üzerine arpacık soğanaları ve sotelenmiş havuçları ilave edin etlerin üzerine
Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın
Limonuj üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin
Üzerine 1 tatlı kaşığı un,tuz ve su ilave edip karıştırın
Terbiyeyi tencereye ilave edin
Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin
Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydonoz ilave edip servis edin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul