Yalnız Mesajı Göster

İspanak Hamurlu Mantı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Hamurlu Mantı



Ispanak Hamurlu Mantı


Ispanak Hamurlu Mantı oktay usta




MALZEMELER

1 su bardağı ıspanak suyu (yarım bardakta olabilir üzerini suyla tamamlayabilirsiniz)

1 yumurta

3,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi



1 orta boy soğan

150 gr kıyma

bir deste ıspanak kökü

7-8 dal maydanoz

karabiber, kimyon, yenibahar, kırmızı biber

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Bir tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

İlk olarak içini hazırlayalım

Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayıp, kıymayla beraber kavurun

Ispanak saplarını küçük küçük doğrayıp kavurmuş olduğumuz kıyma ve soğanın üzerine ilave edin

Yumuşayana kadar pişirip baharatlarını ekleyin

Maydanozu doğrayın Şimdilik içimiz hazır durumdadır

Hamurumuzu yapmak için ıspanak yapraklarını katı meyve sıkacağında sıkın

Rondodan çekerek bu rengi elde edemezsiniz Suyunu kullanmak en iyi yöntem

Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın

İçine yumurta, tuz ve ıspanak suyunu katıp yoğurun Hamurun biraz sert olmasına dikkat edin

Yoğurma işlemi bittikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika hamuru dinlendirip, kalınca bir yufka açın

Hamuru su bardağı yardımıyla dairesel kesip iç malzemesinden ortasına koyun ve karşılıklı kenarları kapatın

Ayrı bir yerde tencere içerisinde kaynayan suya biraz tuz ekleyip mantıları atın ve hepsi havaya kalkana kadar haşlayın

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın

Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla