Konu
:
İspanak Hamurlu Mantı
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Hamurlu Mantı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Hamurlu Mantı
Ispanak Hamurlu Mantı
Ispanak Hamurlu Mantı oktay usta
MALZEMELER
1 su bardağı ıspanak suyu (yarım bardakta olabilir üzerini suyla tamamlayabilirsiniz)
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
1 orta boy soğan
150 gr kıyma
bir deste ıspanak kökü
7-8 dal maydanoz
karabiber, kimyon, yenibahar, kırmızı biber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Bir tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
İlk olarak içini hazırlayalım
Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayıp, kıymayla beraber kavurun
Ispanak saplarını küçük küçük doğrayıp kavurmuş olduğumuz kıyma ve soğanın üzerine ilave edin
Yumuşayana kadar pişirip baharatlarını ekleyin
Maydanozu doğrayın
Şimdilik içimiz hazır durumdadır
Hamurumuzu yapmak için ıspanak yapraklarını katı meyve sıkacağında sıkın
Rondodan çekerek bu rengi elde edemezsiniz
Suyunu kullanmak en iyi yöntem
Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın
İçine yumurta, tuz ve ıspanak suyunu katıp yoğurun
Hamurun biraz sert olmasına dikkat edin
Yoğurma işlemi bittikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika hamuru dinlendirip, kalınca bir yufka açın
Hamuru su bardağı yardımıyla dairesel kesip iç malzemesinden ortasına koyun ve karşılıklı kenarları kapatın
Ayrı bir yerde tencere içerisinde kaynayan suya biraz tuz ekleyip mantıları atın ve hepsi havaya kalkana kadar haşlayın
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul