Konu
:
Kelek Turşusu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kelek Turşusu Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelek Turşusu Nasıl Yapılır
Kelek Turşusu Tarifi
Kelek turşusu malzemeler
1 kg kelek
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı yemeklik tuz + 2 yemek kaşığı daha kelekleri bekletmek için
1 tatlı kaşığı toz şeker
tahmini su
kelek turşusu yapılışı
Öncelikle kelekleri güzelce yıkayın ikiye bölün içlerini kaşık yardımıyla temizleyin bir kaba koyun 2 yemek kaşığı tuzu üzerlerine serpiştirin üzerleri kapanacak kadar su ekleyin 5 saat kadar öylece bekletin bekleme işi bitince kelekleri yıkayın sığabilecek bir kavanoza yerleştirin üzerine tuzu şekeri sarımsağı sirkeyi ve kavanoz dolana kadarda suyunu ekleyin en üste biberleri bölerek koyun ağzını sıkıca kapayın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin kışa kısmetse afiyetle yiyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul