Yalnız Mesajı Göster

Testi Kebabı Hazırlanışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Testi Kebabı Hazırlanışı



Testi kebabı nasıl yapılır

Testi kebabı hazırlanışı


Malzemeler

1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)

60 adet arpacık soğanı

2 çorba kaşığı Sana

Yarım çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)

2 büyük domates(küp doğranmış)

Tuz

Üzerine kimyon-karabiber


Hamur için:


1 su bardağı un

Yarım su bardağı su


Testi Kebabı Yapılışı

1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel çömlekler vardırBu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir


2 Çömleğe Sana ve etleri koyunYanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirinKömür közleri, çömleğe değecek şekilde kalırZaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayınKömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz


3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin


4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayınÇömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayınYine ateşe oturtun


5 Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirinAteşten alıp 20 dakika dinlendirinHamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartınKebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın

Attached Thumbnails










Alıntı Yaparak Cevapla