Konu
:
Patlıcan Turşusu Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Turşusu Yapımı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Turşusu Yapımı
Patlıcan Turşusu Nasıl yapılır
Patlıcan Turşusu için gerekli olan malzemeler:
1 kilo küçük turşuluk patlıcan,
4 havuç,
1 küçük lahana,
150 gram kırmızı sivri biber,
4 demet kereviz dalı,
1 limon,
4 baş sarmısak,
tuz, su
Patlıcan Turşusu Yapılışı
Öncelikle patlıcanlar yıkanır
Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak şekilde yarım santim kadar bırakılır ve ardından her biri 4′e bölünür
Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suya konur
Yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra, suyu iyice süzülür
Sebzeler ince ince doğrandıktan sonra tuzla iyice ovuşturulur
Haşlanan sebze karışımı patlıcanların kesilen kısımlarına doldurulup kereviz dalları ile bağlanır
Patlıcanlar kavanoza sıkıca yerleştirilir
Aralarına limon ile havuç dilimleri konur
Üzerini aşacak kadar tuzlu sirke konur
Sonra üzerine bir ağırlık konur
Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir
Daha sonra yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul