Konu
:
Oruk Kebabı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Oruk Kebabı Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oruk Kebabı Nasıl Yapılır
Oruk Kebabı Tarifi
Oruk Kebabı nasıl yapılır
Oruk kebabı, Kilis ve Hatay yöresine ait lezzetli bir yöresel yemektir
Pişirip denemek isterseniz işte oruk kebabı tarifi;
Malzemeleri
500 gram orta yağı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı haşlanmış köftelik bulgur
Damak tadınıza göre nane, tuz ve karabiber
Sos için
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Oruk Kebabı Yapılışı
Soğanı rendeleyip tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın
Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun
Köfte harcından parçalar koparıp elinizi ıslatıp şişe geçirin
Izgara veya mangalda iki tarafını da pişirin
Sosu için domatesleri rendeleyip yağsız tavaya alın
Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin
Sarımsağın kabuğunu soyup incecik doğrayın
Ocaktan almadan önce sarımsak ve kekiği ekleyin
Şişten çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün
Üzerinde domates sosu gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul