Yalnız Mesajı Göster

Oruk Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oruk Kebabı Nasıl Yapılır



Oruk Kebabı Tarifi

Oruk Kebabı nasıl yapılır


Oruk kebabı, Kilis ve Hatay yöresine ait lezzetli bir yöresel yemektirPişirip denemek isterseniz işte oruk kebabı tarifi;


Malzemeleri


500 gram orta yağı kıyma

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet yumurta

1 çay bardağı haşlanmış köftelik bulgur

Damak tadınıza göre nane, tuz ve karabiber


Sos için


3 adet orta boy domates

1 çay kaşığı kekik

1 diş sarımsak


Oruk Kebabı Yapılışı


Soğanı rendeleyip tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın

Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun

Köfte harcından parçalar koparıp elinizi ıslatıp şişe geçirin

Izgara veya mangalda iki tarafını da pişirin

Sosu için domatesleri rendeleyip yağsız tavaya alın

Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin

Sarımsağın kabuğunu soyup incecik doğrayın

Ocaktan almadan önce sarımsak ve kekiği ekleyin

Şişten çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün

Üzerinde domates sosu gezdirerek servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla