Konu
:
Kelek Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kelek Turşusu Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelek Turşusu Tarifi
Kelek Turşusu Tarifi
Kelek Kavun Turşusu nasıl yapılır
Malzemeler
3 adet küçük boy kelek kavun
2 baş sarımsak,
1 adet limon,
yarım demet maydanoz,
1 kahve fincanı sirke,
1 çay kaşığı tozşeker,
yeterince tuz
su
Kelek Turşusu Yapılışı
Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim
Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım
Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim
Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım
Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim
Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim
Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim
Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım
Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım
Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım
Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul