Konu
:
Kabuli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabuli Pilav Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabuli Pilav Tarifi
Kabuli Pilav nasıl yapılır
Kabuli Pilav yapılışı
Kabuli Pilav Malzemeler
1 kg
kemiksiz kuzu eti
3 baş soğan
4 havuç
1 kg
basmati pirinç veya uzun pirinç
250 gr
kuru üzüm
4 diş sarımsak
8 adet kişniş tohumu
2 kak tarçın
1 tatlı kaşığı zerdeçal (hint safranı)
3 çorba kaşığı tereyağı veya 1/2 su bardağı sıvıyağ
Kabuli Pilav Tarifi :
Önce eti 5-6 cm
büyüklüğünde iri parçalar halinde doğrayın
Soğanları soyun salata soğanından daha ufak olarak kıyın
Tavada yağı kızdırın
Soğanları içine atın ve tamamen kahverengi oluncaya kadar kavurun
Bu yemeğin özelliği soğanın iyice kavrulmasıdır
Etleri soğanlara ilave edin ve birlikte çevirin
Etler kavrulunca yemeği bir tencereye alın ve etlerin üstünü Örtecek kadar sıcak su ilave edin
Kişniş tohumlarını, kak tarçınları ve hint safranını yemeğe ilave edin ve kapağını kapatarak eller iyice yumuşayıncava kadar pişirin
Pişen eti ateşten alın
Büyük bir tencerede 3
5 litre suyu kaynatın, içine tuz atın
Yıkanmış pirinçleri kaynayan suya atın Hızlı ateşte pişirin
Pirinçler pişince suyunu süzün
Daha büyük bir tencerenin dibine bir kat haşlanmış pirinç koyun
Kevgirle tencerenin dibine yayın
Üzerine pişen etin suyundan 3-4 kaşık gezdirin ve kevgirle karıştırın
Bu etin suyunun çok koyu bir renkte olması gerekiyor
Çünkü bu koyu renk, pirince renk veriyor ve Afganlar buna "pirinci renklendirmek" diyorlar
Kalan pirinçten bir kat daha tencereye koyun, üstüne tekrar et suyundan ilave edin ve tekrar karıştırın
Böylece haşlanmış pirinç ve et suyu bitinceye kadar devam edin
Hepsini birden altüst ederek pirinçleri ezmeden, pirinçler et suyunun rengini alıncaya kadar karıştırın
Et suyu ile renklenmiş pirincin üzerine pişen etleri sıralayın
Kaşıkla alttan pirinç alarak etlerin üstünü pirinçle kapatın
Havuçları soyun
Kibrit çöpü inceliğinde kıyın
Tavada sıvıyağı kızdırıp, havuçları kızgın yağdan geçirin
Ilık suda bekleyerek kabarmış olan üzümleri yıkayın ve tavada kızdırdığınız yağdan geçirin
Pilavın üstüne, tencerenin bir kenarına havuçları diğer kenarına ise üzümleri koyun
Tahta bir kaşığın sapını pilavın içine batırarak buhar çıkması için delikler açın
Tencerenin kapağını bir mutfak bezi ile sararak kapatın ve 15-20 dakika kadar çok kısık ateşte dinlenmeye bırakın
Tencereyi ateşten çekip kapağını acın
Havuç ve üzümleri bir tabağa alın
Pilavı etleri ile birlikte büyük bir kayık servis tabağına alın
Üzerini havuç ve üzümlerle süsleyerek sıcak sıcak, buharı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul