Konu
:
Humus-Humus Tarifi-Humus Yapımı-Humus Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Humus-Humus Tarifi-Humus Yapımı-Humus Yapılışı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Humus-Humus Tarifi-Humus Yapımı-Humus Yapılışı
Humus-Humus tarifi-Humus yapımı-Humus yapılışı
Humus yapılışı oktay usta
Humus
Geleneksel Türk mutfağının en güzel mezelerinden biri de humus
Özellikle ızgara ya da mangal yanına çok yakışan humus, iftarda da çorbanın hemen ardından pide ile beraber tüketilebilir
Humus pastırma (Beş altı dilim pastırma bir kaşık tereyağında kavrulur ve sıcakken humusun üzerine dökülür) ya da sucuk ile birlikte servis edilebilir
Ayrıca kıyılmış maydanoz ve domates dilimleri ile servis de edilebilir
Malzemeler
- Yarım Su Bardağı Tahin
- İki yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Yarım limonun Suyu
- İki çay Kaşığı kadar kimyon
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı toz biber
- Tuz
Yapılışı
Geceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzüp, bol suda yumuşayıncaya kadar pişirelim
Soğumaya başlayan nohutların tek tek kabuklarını soyalım ve robottan geçirip püre haline getirelim
Diğer yanda ise tahin, limon suyu, kimyon, kırmızı toz biber, zeytinyağı ve tuzu güzelce harmanlayalım
Bu karışımı, püre haline getirdiğimiz nohut ezmesinin içine ilave edip güzelce karıştıralım
Ardından dileidiğimiz kadar tuz veya ekşi ilave edelim
Hazırlanan humusu servis tabağına ince biçimde yayalım
Humus aynı gün tüketilecek ise oda sıcaklığında, birsonraki gün servis edilecekse de buzdolabında muhafaza edilmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul