Yalnız Mesajı Göster

Humus-Humus Tarifi-Humus Yapımı-Humus Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Humus-Humus Tarifi-Humus Yapımı-Humus Yapılışı



Humus-Humus tarifi-Humus yapımı-Humus yapılışı

Humus yapılışı oktay usta


Humus





Geleneksel Türk mutfağının en güzel mezelerinden biri de humus Özellikle ızgara ya da mangal yanına çok yakışan humus, iftarda da çorbanın hemen ardından pide ile beraber tüketilebilir Humus pastırma (Beş altı dilim pastırma bir kaşık tereyağında kavrulur ve sıcakken humusun üzerine dökülür) ya da sucuk ile birlikte servis edilebilir Ayrıca kıyılmış maydanoz ve domates dilimleri ile servis de edilebilir


Malzemeler

- Yarım Su Bardağı Tahin

- İki yemek Kaşığı Zeytinyağı

- Yarım limonun Suyu

- İki çay Kaşığı kadar kimyon

- 1 Çay Kaşığı Kırmızı toz biber

- Tuz


Yapılışı

Geceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzüp, bol suda yumuşayıncaya kadar pişirelim Soğumaya başlayan nohutların tek tek kabuklarını soyalım ve robottan geçirip püre haline getirelim

Diğer yanda ise tahin, limon suyu, kimyon, kırmızı toz biber, zeytinyağı ve tuzu güzelce harmanlayalım

Bu karışımı, püre haline getirdiğimiz nohut ezmesinin içine ilave edip güzelce karıştıralım Ardından dileidiğimiz kadar tuz veya ekşi ilave edelim

Hazırlanan humusu servis tabağına ince biçimde yayalım Humus aynı gün tüketilecek ise oda sıcaklığında, birsonraki gün servis edilecekse de buzdolabında muhafaza edilmelidir










Alıntı Yaparak Cevapla