Konu
:
Turşunun Büyüsü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Turşunun Büyüsü Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşunun Büyüsü Tarifi
Turşunun Büyüsü Tarifi
Turşunun Büyüsü
MALZEMELER
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalık
patlıcan
dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur
Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır
İç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır
Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir
Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır
Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir
Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul