Yalnız Mesajı Göster

Papaz Yahnisi Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi Yapılışı



Papaz Yahnisi nasıl yapılır

Papaz Yahnisi Yapılışı


Değişik lezzetler arayanlar için hoş bir yemek tarifi


Malzemeler

750 gr dana kuşbaşı(tas kebaplık)

125 gr margarin veya tereyaği

60 adet arpacık soğan

2 baş sarımsak

6 su bardağı su

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yeni bahar

2 çay kaşığı kırmızı biber

½ çay bardağı sirke

Tuz



Hazırlanışı


Margarini tencereye koyup erittikten sonra, etleri ilave edelim


1-2 sefer karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım


Etler suyunu salıpda çekince, birazcık daha kavurup, önceden ayıkladığımız sarımsakları ve arpacık soğanları tencereye ilave edip, 1-2 dk daha kavuralım


Yeterince sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak pişirelim


Etler pişince, yeterince tuz ve diğer baharatlarla birlikte sirkeyide ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, sıcak sıcak servis yapalım










Alıntı Yaparak Cevapla