08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Satır Köftesi Nasıl Yapılır
Satır Köftesi Tarifi
Satır Köftesi nasıl yapılır
Edirne'ye özgü yöresel bir köfte tarifini siz hanımlarla paylaşıyorum
Trakya Bölgesi'nde özellikle Keşan yöresinde çok ünlü olan satır köftesi, diğer bütün bilinen köftelerden farklı Satır köftesinin eti, satırların arasında inceltiliyor Kıyma, küçük et parçaları görünümünde oluyor Satır köftesi, biftek benzeri şekli ve özel kıyması ile Türk damak tadına da uygun
Malzemeler
500 gr sinirsiz dana eti
125 gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet ince kıyılmış yeşil biber
4 diş ince doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ demet ince kıyılmış maydanoz
Satır Köftesi Yapılışı
Dana eti ve kuzu eti karıştırılarak satırla kıyma haline gelene kadar kıyılır İçine kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, yeşil biber, sarımsak ve maydanoz ilave ettikten sonra hepsi beraber karıştırılır Tekrar satırla iyice kıyılır İyice özleşen karışım düz tezgah üzerinde kare biçiminde inceltilir Sonra ızgara teli arasında kömür ateşinde pişirilir Servis ederken yanında ızgarada pişirilmiş domates, soğan ve biber ile servis edebilirsiniz
Attached Thumbnails
|
|
|