Konu
:
Türlü Konservesi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Türlü Konservesi Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türlü Konservesi Nasıl Yapılır
Türlü Konservesi Tarifi
Türlü Konservesi nasıl yapılır
Kullanılacak malzeme: Patlıcan bamya domates ayşekadın fasulyesi kabak biber
Yapımı: Her sebzeyi önce ayrı ayrı yıkamalı
Bamyaları yukarıda görüldüğü biçimde kesip hazırlamalı
Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölmeli ve her parçayı küçük küçük doğramalı içinde % 1 oranında tuz bulunan suya atıp bir süre orada tutmalı
Kabakların üzerleri kazındıktan sapları kesildikten sonra bunları da küçük parçalara doğramalı
Tohumları ve tohum yatakları çıkarılacak biberleri küçük parçalara doğramalı
Fasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını aldıktan sonra bunları da taneler arasındaki boşluktan keserek ikiye veya üçe doğramalı
Sebzeleri böylece hazırlayınca ayrı ayrı haşlamalı
Sadece domatesi haşlamayıp dilim dilim doğramalı
Sıra sebzelerin kavanozlara doldurulmasına gelince önce kavanoza bir dilim domates koymalı
Bunun üstüne öbür sebzelerle domatesleri karıştırarak doldurmalı
En üste bir domates dilimi daha oturtmalı
Bu sebzelerin haşlama suyu kararacağından bundan yararlanmak doğru değildir
Ya kavanoza bir kaşık tuz koyup bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurmalı veya % 15 oranında kaynar salamura suyu doldurmalı
Havası Çıkarıldıktan ve ağzı silindikten sonra kavanozun kapağını kapatmalı
Kavanozlarını otoklava koyanlar 1155 santigrat (240 fahrenheit) derecesinde yarım saat sterilize edeceklerdir
Otoklavı ölma
yanlarsa 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize edeceklerdir
Sterilizasyondan sonra kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı
Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul