Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır



Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi


Yoğurtlu Kızarmış Tavuk nasıl yapılır


Malzemeler

- 1 adet tavuk

- 1 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane

- 1 yemek kaşığı kimyon

- 2 çay kaşığı şeker

- 1 çay kaşığı zencefil

- 1 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber

- 1/2 çay kaşığı zerdeçal

- 500 gr yoğurt

- Süslemek için taze nane


Süre:135 dk - 4 Kişilik


Yoğurtlu Kızarmış Yapılışı

Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin Yoğurdun 150 gramını bir kenara ayırın Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin


Ertesi gün fırını 190 C'ye ısıtın Tavuğu bir güveç kabına koyup üstüne marinattan dökün Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün


Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun Kabın içindeki suları bir tencereye dökün Geri kalan yoğurdu da ekleyip hızlıca çırpın Üzerine yoğurt sosunu gezdirin Naneyle süsleyip sunun


DİKKAT:

Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir










Alıntı Yaparak Cevapla