Konu
:
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk nasıl yapılır
Malzemeler
- 1 adet tavuk
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 500 gr
yoğurt
- Süslemek için taze nane
Süre:135 dk - 4 Kişilik
Yoğurtlu Kızarmış Yapılışı
Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın
Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin
Yoğurdun 150 gramını bir kenara ayırın
Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın
Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin
Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin
Ertesi gün fırını 190 C'ye ısıtın
Tavuğu bir güveç kabına koyup üstüne marinattan dökün
Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın
Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün
Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun
Kabın içindeki suları bir tencereye dökün
Geri kalan yoğurdu da ekleyip hızlıca çırpın
Üzerine yoğurt sosunu gezdirin
Naneyle süsleyip sunun
DİKKAT:
Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul