Konu
:
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır
Et nasıl terbiye edilir
Leziz enfes et yemek isteyenler için etin püf noktalarını anlatan yazımız
Malzemeler
250 gram kuzu eti (biftek, külbastı olabilir)
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Etin terbiye edilişi
Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin
Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın
Elde ettiğiniz soğan suyunu derin ve geniş bir kaba alın
Sarımsağı incecik rendeleyip soğan suyuna ekleyin
Zeytinyağı ve kekiği terbiye sosuna ekleyip iyice karıştırın
Kuzu etlerini terbiyenin içine yatırıp sosla harmanlayın
Buzdolabında en az iki saat bekletin
Kuzu etini ve aslında tüm etleri yüksek ateşte pişirmelisiniz ki et; içindeki suyunu bırakıp lezzetinden bir şey kaybetmesin
Örneğin kuzu etini tavada pişireceksiniz yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın
Etleri tavaya ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da çevirerek pişirin
Etleri ocaktan indirmeden 1 dakika önce tuzunu ekleyin
Tuzu pişirmeye başlamadan önce eklemek etin sertleşmesine neden olur
Kuzu biftek kullanıyorsanız yüksek ateşte ortalama 5 dakikada pişmiş olacaktır
Yalnız gözünüz sürekli etlerde olsun, yanmasın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul