Yalnız Mesajı Göster

Et Terbiyesi Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Terbiyesi Nasıl Yapılır



Et nasıl terbiye edilir




Leziz enfes et yemek isteyenler için etin püf noktalarını anlatan yazımız


Malzemeler

250 gram kuzu eti (biftek, külbastı olabilir)

1 adet büyük boy soğan

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik


Etin terbiye edilişi

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin

Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın

Elde ettiğiniz soğan suyunu derin ve geniş bir kaba alın

Sarımsağı incecik rendeleyip soğan suyuna ekleyin

Zeytinyağı ve kekiği terbiye sosuna ekleyip iyice karıştırın

Kuzu etlerini terbiyenin içine yatırıp sosla harmanlayın

Buzdolabında en az iki saat bekletin

Kuzu etini ve aslında tüm etleri yüksek ateşte pişirmelisiniz ki et; içindeki suyunu bırakıp lezzetinden bir şey kaybetmesin

Örneğin kuzu etini tavada pişireceksiniz yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın

Etleri tavaya ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da çevirerek pişirin

Etleri ocaktan indirmeden 1 dakika önce tuzunu ekleyin

Tuzu pişirmeye başlamadan önce eklemek etin sertleşmesine neden olur

Kuzu biftek kullanıyorsanız yüksek ateşte ortalama 5 dakikada pişmiş olacaktır

Yalnız gözünüz sürekli etlerde olsun, yanmasın










Alıntı Yaparak Cevapla