Konu
:
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Dolması nasıl yapılır
Pırasanında dolması olurmuymuş demeyin
Pırasa dolması çok süper oluyor deneyin derim
Malzemeler
5 adet kalın pırasa
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1çay kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı şeker
yeterince tuz
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Yapılışı
Kalın olan pırasaları temizleyip ortadan ikiye kesin
Boylamasına bıçakla çizik atıp yaprak yaprak ayırarak kaynar suda 3-4 dk
haşlayarak sarmak üzere tepsiye koyun
Tencereye yağı koyup, soğan ile fıstığı ekleyerek kavurun
Pirinci ve kuş üzümünü katıp kavurmaya devam edin
Pirinçler şeffaflaşınca üzerine tuz, şeker ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Ateşi söndürüp, baharatları ekleyerek demlenmesi için 30 dk
bekletin
Demlenen dolma harcını kaşıkla güzelce karıştırıp, pırasa yaprağını tahtanın üzerine serip köşesine iç malzemesinden koyarak muska şeklinde sarın
Pırasa yaprakları bitene kadar işleme devam edin
Düz pilav tenceresine muska şeklindeki dolmaları aralarda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin
Üzerilerine 3 su bardağı sıcak su, bir çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip düz bir tabak kapatın
Önce harlı, kaynayınca kısık ateşte dolmalar suyunu çekene kadar pişirin
İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıp yanında limon dilimleri ile servis yapabiliriniz
Attached Images
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul