Konu
:
Ekmekli Et Sote Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekli Et Sote Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekli Et Sote Nasıl Yapılır
Ekmekli Et Sote Tarifi
Ekmekli Et Sote nasıl yapılır
malzemeleri
750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı
4 dilim soyalı ekmek
6 domates
4 sivribiber
4 soğan
150 gr mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
15 gr tereyağı
100 gr labne peyniri (veya krem peynir)
Birkaç dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Ekmekli Et SoteYapılışı
Domatesleri soyup rendeleyin
Sivribiberleri temizleyip dilimleyin
Soğanları temizleyip kıyın
Sarımsakları soyup ezin
Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin
Birkaç dakika soteleyin
Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin
Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin
Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın
Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın
Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın
Süt kuzusu alırken dikkat edilmesi gerekenler:
Süt kuzusu etinin rengi açık pembe tonunda olmalı
Hazırlayacağınız tarif için kuzu etinin en uygun bölümü seçilmeli
(Kol, but, gerdan
vs
)
Eti satın alırken yağsız olmasına özen gösterin
Ekmekli et sote artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul